Optimeret produktion giver mindre spild hos Nordic Sense

Mål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion:

  • Reducere affaldsgenereringen gennem bl.a. genvinding og genbrug
  • effektiv udnyttelse af ressourcer
  • Reducere madspild

Hos Nordic Sense i Silkeborg giver de ikke meget for snak om bæredygtighed og grønne ambitioner, de vil se handling. Derfor har de selv taget fat og givet produktionen af hudplejeprodukter en overhaling, med fokus på effektivitet og reduktion af spild. Arbejdet har taget udgangspunkt i FN’s verdensmål nr. 12 “Ansvarligt forbrug og produktion”. Salgsdirektør Peter Nørby fortæller, at Nordic Sense gerne går forrest og ændrer virksomhedens fodaftryk, også selvom det måske koster penge til at begynde med. Virksomheden har derfor lagt en bæredygtighedsstrategi, der bl.a. omfatter et mål om 70% bæredygtig emballage allerede i 2023.Vi håber, at du har lyst til at læse med, og blive klogere på, hvordan de 17 mål inspirerer og fører til bæredygtige tiltag rundt omkring i danske virksomheder.

De fleste forbedringer er sket i produktionen, hvor de hver dag fremstiller sæbe, cremer, shampooer og desinfektionsprodukter for deres mange Private Label kunder. De har optimeret produktionen, så de ikke længere skifter mellem forskellige typer af produkter mange gange dagligt. De mange skift kræver tid til nedkøling og rengøring af maskinerne, hvilket spilder både tid og energi. Omstillingerne fra én produktion til en anden har tidligere udgjort 30% af energiforbruget, men er nu reduceret betydeligt. Dermed har de sparet energi og tid og opnået en langt mere effektiv produktion. Energi hvor 13% kommer fra egne solceller på taget.

Derudover har Nordic Sense skiftet emballagen på deres eget konceptbrand ud, så den i dag er lavet af 100% recycled plastik. Dermed går de foran og viser deres kunder vejen.

Ifølge Peter Nørby kan verdensmålene fungere som et godt værktøj i arbejdet med bæredygtighed:

“Verdensmålene kan simplificere og gøre at alle kigger i en fælles retning. Målene giver alle virksomheder et primært fokus, som de kan arbejde hen imod. “

Dog er stigningen i virksomheder der gerne vil være grønne, ikke udelukkende positiv, mener Peter Nørby:

“Det er vigtigt, at arbejdet med bæredygtighed ikke bliver kommercialiseret så der opstår greenwashing. Flere og flere påstår at de er bæredygtige, og man risikerer at de virksomheder der har ægte bæredygtige tiltag skal råbe endnu højere, fordi mange andre påberåber sig at være bæredygtige uden reelt at være det.”

Derfor er det vigtigt for Nordic Sense at være tydelige i deres kommunikation af de bæredygtige tiltag. Og vigtigt at tage affære og ikke lade bæredygtighed blive ved snakken.

Du kan møde Nordic Sense og en lang række andre virksomheder på årets Fair Festival.

Se alle udstillere her: https://globegogreen.com/home/fair-festival/udstillere/