Velkommen til vores Verdensmålsserie!

Du har sikkert allerede hørt om FN’s 17 verdensmål og set de farverige ikoner rundt omkring på museer eller virksomheders hjemmesider. Men hvis du alligevel skulle have brug for en lille genopfriskning, kommer den her. De 17 mål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN’s topmøde i New York i 2015. Målene udpeger retningen for verdens udvikling frem mod 2030 og omfatter både kampen mod ulighed og sult, klimaindstats, vedvarende energi, en mere ansvarlig produktion og udvikling af byer og lokalsamfund. De 17 mål kan bruges af virksomheder og organisationer verden over, som et redskab i deres arbejde for en mere lige, retfærdig og bæredygtig verden.

Hos Fair Festival arbejder vi aktivt med de 17 verdensmål, og vi kræver det samme af vores udstillere. I en ny serie af blogindlæg vil vi stille skarpt på en række af de virksomheder, som du kan møde på Fair Festival 2021, og tale med dem om, hvordan de arbejder med FN’s verdensmål. Der er mange forskellige måder at bruge verdensmålene på i sit arbejde, hvilket afspejler sig i historierne fra de virksomheder, der er med i vores verdensmålsserie.

Vi håber, at du har lyst til at læse med, og blive klogere på, hvordan de 17 mål inspirerer og fører til bæredygtige tiltag rundt omkring i danske virksomheder.