TAG PÅ OPDAGELSE I DANMARK – ferieguide til dejlige sommeroplevelser

Hvordan holder du ferie i Danmark? Og hvilke sommeroplevelser glæder du dig allermest til?

De spørgsmål har teamet bag Globe Go Green og Fair Festival besvaret.
Og der er tydeligvis masser at give sig til i skønne Danmark, for det er her vi har valgt at holde ferie denne sommer.
Hygge, natur og lange sommeraftner er i sigte.

Er du til sommermarkeder, familiehygge eller noget helt tredje?
Læs med og bliv klogere på, hvordan et udvalg af teamet ved Globe Go Green og Fair Festival nyder de kommende sommerdage.
Mon ikke det kunne skabe inspiration for dig. Det håber vi. Du må endda tyvstjæle alle idéerne, så længe du lover at have det sjovt 😊

Når sommeren banker på døren i Danmark, skal vi helt ned i tempo…

” På Anholt og på Tunø får man lidt fornemmelse af at tiden er gået i stå, på den gode måde, skuldrene kommer ned, og der er ikke så meget andet man skal, end at nyde nuet.”


”Jeg glæder mig allermest til at trække stikket, puste ud og få energien tilbage, så vi kan tænke nye og kreative tanker omkring afviklingen af Fair Festival i 2021.”


”Vi har en fast tradition om at besøge et sommermarked i en nærliggende landsby. Markedet har åbent hver tirsdag i juli. Her mødes vi med venner og bekendte. Der hygges, lyttes til musik og pruttes om priserne med de boder der er på markedet.”

Helle Tølbøl, Kristine Nielsen og Mette Dyrhave

Tag en tur mod vest til den sydligste af Nationalpark Thy, Danmarks største og vildeste nationalpark.
Eller nyd de mange øer i dansk regi.

Agger vækker barndomsminder for Helle Tølbøl, der har tilbragt de fleste af sine barndomssomre ved havet. Hendes familie stammer fra det lille fiskerleje langt mod vest.
Hvis skøn natur, rigt dyreliv og vildmarksoplevelser lyder som noget for dig, kan du slå et smut omkring Nationalpark Thy. Der er endda mulighed for at komme rundt på hesteryg, tage på fisketur eller udforske en digital fortælling. Læs om mulighederne her https://nationalparkthy.dk/oplev-nationalparken/aktiviteter/ Nyd naturen i fulde drag!
Anholt er også en klar favorit. Helle beskriver øen som en perle, der ligger midt i Kattegat, som på trods af sin ringe størrelse har en utrolig varieret natur, og helt fantastiske strande. Tunø og Samsø må heller ikke glemmes – de er også mål for sommerens destinationer rundt i Danmark.

”Jeg elsker Danmark om sommeren: Lyse nætter, de blomstrende haver og det blå hav.”

Planlæg et sjovt hus swap på Fyn og kombinér med kulturelle oplevelser på Sjælland.
Eller oplev Haderslev til Genforeningen.

Hvem ved, måske er nye omgivelser lige, hvad DU har brug for i din ferie. Det kan være, at du kommer til at se Danmark fra en ny vinkel og nyder at opleve noget helt andet end det du plejer. Ellers kan du altid krydre oplevelsen med gode venner, grill og bålhygge.
Kristine Nielsen planlægger at besøge familie på Fyn og lave et hus swap med en del af familien på Sjælland. Alle de smukke bindingsværkshuse og den frodige natur på Fyn holder Kristine meget af – og at der ikke er langt fra den ene smukke by til den anden.
Sommeren skal også nydes med gå ture og gode bøger, der længe har ventet. Og lange samtaler med familie og nære venner. Samtidig skal der også være plads til lidt research på grønne butikker. Naturligvis.
For Kristine er det Haderslev, der trækker tråde til barndommen. Særligt i år er der mange arrangementer hen over sommeren, da jubilæet for genforeningen finder sted. Kristine anbefaler at besøge den gamle bydel og Haderslev Museum. Du kan gå den smukke tur omkring Haderslev Dam og spis din frokost på Damende (husk bordbestilling!). Eller besøg Honningkagehuset i Christiansfeld.
Dyk endnu dybere ned i historien og gå på opdagelse i Sønderjylland med denne liste:
https://www.visitsonderjylland.dk/turist/oplevelser/maerk-historien/top-10-genforeningen

”Bål ved stranden og gode venner til grill, er noget af det jeg sætter allermest pris på i løbet af sommersæsonen.”

Hjemlig hygge og familienærvær på Djursland.
Og eventyr.

Vil du nyde sommeren med din familie er der råd at hente her.
Spørger du Mette Dyrhave, er Djursland det oplagte sted for børnefamilien. Særligt Fjellerup vækker glæde for hende. Strandene er ideelle for børn, og hele familien besøger altid et skønt ishus tæt ved stranden. Er du vild med frisk fanget fisk kan du køre en tur til Bønnerup og handle ved den lokale fiskehandler. https://www.visitdjursland.com/djursland/udforsk/fjellerup-strand-gdk605539
Mettes tilknytning til Fjellerup er dybt rodfæstet i familien, og går helt tilbage til bedsteforældrene, der mødtes deroppe og siden har slået sig ned sammen.
Hvis du er til en større udflugt, og stort eventyr for børnene, kan du besøge Djurs sommerland, der er mindre end en times kørsel væk. Det er god underholdning for hele familien!
Der kan også blive tid til selvforkælelse på Lübker Golfresort, der tilbyder wellness ophold, men det vil nok være uden børn på slæb.

”Vores sommerferie foregår hjemme i vores eget hus. Der bliver nok nogle ture/aftner sammen med venner, hvor vi griller og nyder ungerne der plasker i vand eller anden leg udendørs.”

Teamet bag Globe Go Green ønsker jer alle en rigtig god sommerferie 😊