#GørNogetSelv på Fair Festival

Måske har du set de grønne sløjfer rundt omkring i Aarhus? Måske har du ikke set dem endnu, men så kommer du helt sikkert til det. På Facebook lever der nu i en spirende gruppe et fællesskab omkring en challenge #GørNogetSelv – og hashtagget bruges også mere og mere på Instagram.

I Globe Go Green vil vi gerne synliggøre, hvad vi allerede nu alle sammen gør for en mere natur-, miljø- og klimavenlig – og ikke mindst bæredygtig – verden. Der er nemlig også rigtig mange gode historier – og alle de gode historier skal vi have frem i lyset. De kan være med til at inspirere os alle sammen yderligere til små ting vi hver især kan gøre selv i vores hverdag.

#GørNogetSelv challenge

#GørNogetSelv Challenge

I vores challenge opfordrer vi folk til at poste billeder på sociale medier af noget, som de gør selv, som gør kloden grønnere. Det kan være rigtig mange forskellige ting: tage cyklen i stedet for bilen, tage toget i stedet for helikopteren, købe økologisk mad, købe bæredygtige møbler, parfumer, øl og tandbørster, genbruge vores indkøbsposer, når vi handler ind… Den slags ting.

Med hashtagget #GørNogetSelv deler folk billeder på Facebook og Instagram, hvor de peger på disse grønne ting og handlinger. Vi opfordrer til, at man har en grøn sløjfe på pegefingeren, imens man peger på de grønne handlinger på billedet – og så tilskynder vi selvfølgelig folk til, at de også tagger og udfordrer sine venner.

Den Grønne Sløjfe

Vi binder grøn sløjfe på Aarhus
Vi binder grøn sløjfe på Aarhus

Den grønne sløjfe er vores påfund. Måske kan du huske de røde sløjfer, som nogle i gamle dage bandt om fingeren for at huske på noget, man havde tænkt sig at gøre. Det var før, man begyndte at skrive det med en kuglepen i hånden, bag øret eller i noter eller kalendere på sin smarte telefon. Men hos os er sløjfen, som husker os på at vi egentlig gerne vil gøre noget, selvfølgelig grøn, da det er blevet farven, vi identificerer med noget klimavenligt.

Selvom vi fandt på idéen, har vi imidlertid ingen intention om at sidde på den. Vi har besluttet os for at give den fri. Det skal være vores allesammens idékatalog til gode, grønne ting, vi kan gøre, som vores klode godt kunne bruge.

Fair Festival inspirerer til handling

#GørNogetSelv er en slags digital udgave af Fair Festival. På Fair Festival – Danmarks nye bæredygtighedsfestival – kan man komme og blive inspireret af virkelig mange rigtig lækre produkter, hvor naturvenlighed og bæredygtighed er tænkt ind i produktionen og materialet. Vi samler nærmest alt godt på ét sted for alle der er interesseret i emnet. Det bliver 360 graders bæredygtighed – også blandt alle de underholdende talks og indslag. Det er omtanke på den gode, sjove og venlige måde – løftede pegefingre er der jo nok af.

På festivalen kan du opleve…

Du kan bl.a. opleve talks med vores alle sammens praktikant Thomas Skov, vores alle sammens vejrværter Michael Jarnvig og Jesper Theilgaard, den prisbelønnede og afholdte professor Steen Hildebrandt og den meget bæredygtigt optagede journalist og forfatter Signe Wenneberg.

Oplægsholdere til Fair Festival

Blandt udstillerne findes f.eks. Thise, Thisted Bryghus, Peter Larsen Kaffe, Lakor, Buy Nature, Aarstiderne, Tiny Gardens, grums, Paustian og Swapfiets – og mange flere. Se den foreløbige liste med udstillere.

En billet koster kun 195 kroner plus gebyr – og der er naturligvis rabat til studerende.

Fair Festival afholdes i Ridehuset, Scandinavian Center og Godsbanen den 27. – 29. marts 2020 og er bl.a. sponsoreret af NORDEA.